Gyors, biztonságos és olcsó fizetési mód – ez a qvik
Van a kártyás fizetés elfogadásánál jóval olcsóbb megoldás is már a piacon: a qvik rendszer használatával a költségek 30–40 százalékkal mérsékelhetők.
250 milliós forgalmuk volt március és szeptember között az utcai étkezést nyújtó büfékocsiknak.
A tavalyihoz képest 35 százalékos a növekedés – közölte a Food Truck Show Hungary Kft.
A forgalom bővüléséhez nem csak a saját rendezvények, de az egyre népszerűbb catering szolgáltatás is hozzájárult, amely fél év alatt 40 százalékkal magasabb, 54 millió forint feletti nyereséget eredményezett a cégnek.
A közlemény szerint a növekvő piaci lehetőségek miatt a büfékocsik száma nő, az új vállalkozások mellett sokan egynél több egységet is üzemeltetnek. A kft. 130 food truckkal áll kapcsolatban országszerte, közülük alvállalkozókat foglalkoztatnak egy-egy rendezvény lebonyolítására.
A cég szerint sokan azért vágnak bele a vállalkozásba, mert 5 millió forint kezdőtőkével már el lehet indulni, a befektetett pénz pedig egy-másfél év alatt megtérülhet. Egy-egy rendezvény alkalmával általában a bevétel negyedét kell a rezsiköltségre költeni, az ételek bekerülési költsége, valamint az útiköltség a kínált termékek árának körülbelül 35 százalékát teszi ki. Egy minőségi szolgáltatást nyújtó egység egy átlagos rendezvénynapon 100 és 800 közötti tételt ad el a kínálattól függően.
Március és szeptember között a food truckok a 110 rendezvénynap alatt 166 ezer tételt értékesítettek. A food truck catering szolgáltatás további elterjedése ezt a számot is növelheti majd a jövőben.
Van a kártyás fizetés elfogadásánál jóval olcsóbb megoldás is már a piacon: a qvik rendszer használatával a költségek 30–40 százalékkal mérsékelhetők.
Az árfolyamingadozás feladja a leckét – főleg, ha importhányadot tartalmazó beruházást kell finanszírozni.
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
A papírmentes nyugtaadás mellett egyszerűbb használatot és költségcsökkentést hoz az átállás.
Miért vett meg egy nagy múltú, de veszteséges üzletláncot? Mit kellene csinálni ahhoz, hogy ne legyen méregdrága egy croissant? Mi a legnagyobb baj azzal, hogy a Balatonon még mindig ugyanúgy sütik a lángost? És miért nem érdemes mindenkinek akciózni a tejfölt? Andrejszki Richárddal, a Chef Market tulajdonosával beszélgettünk annak kapcsán, hogy cége a Culinaris új tulajdonosa lett.
„Közelebb vagyunk hozzád, mint a saját nyaki vénád. Vésd ezt a fejedbe” – mondták az izraeli titkosszolgálat ügynökei abban az akcióban, amely iráni katonai vezetők megfélemlítésére irányult.
Oroszország sorra veszti el szövetségeseit.
A 11 éves kisfiú halálát okozó parazita jelenlétét egyelőre nem erősítették meg.
Egyesével hívták be a munkásokat hétfőn, tömött sorokban várták a sorsukat vasmű bejárata előtt.