szerző:
hvg.hu

A külügy nem sajnálja a pénzt a mindössze két éve megvásárolt fényűző villára.

3,8 milliárd forintból újíthatja fel a Mega-Logistic Kft. Magyarország új washingtoni nagykövetségének épületét, az erről szóló hirdetmény pénteken jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. A Mega-Logistic nem először szerződik a külügyi tárcával, korábban több százmilliós megbízást nyert el például a madridi vagy a bukaresti nagykövetség épületének rekonstrukciós munkálataira.

Ez az összeg ennek sokszorosa, ami annál érdekesebb, mivel a magyar kormány mindössze két éve vásárolta az épületet, amely akkori képek alapján akkor sem lehetett rossz állapotban. A mostani megbízás átalakításra, illetve az ehhez szükséges tervek elkészítésére és az engedélyek megszerzésére is szól.

Tény, hogy valódi palotáról van szó: Alexander Graham Bell egykori villáját 2016-ban 16,5 millió dollárért, akkori árfolyamon mintegy 4,7 milliárd forintért vette meg a magyar állam.

A diplomácia nem sajnálja a pénzt az ingatlanokra. Csütörtökön derült ki, hogy a sydney-i konzulátus irodájára havi 26 millió forint bérleti díjat fizetnek, holott egyelőre üres az ingatlan, az év végi kormánydöntések között pedig szerepelt az is, hogy Pekingben 5,3 milliárd forintért vesznek új nagykövetséget.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Történelmi épületet vett meg a magyar állam Washingtonban

Bevásárolta magát a magyar állam Washingtonba, egy nagy múltú épületet, Alexander Graham Bell egykori villáját vette meg 4,7 milliárd forintnak megfelelő dollárért. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az épület sorsa, mivel magyar részről nem nyilatkoztak az ügyben.

Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Gyönyörű karácsonyfát állított Eger – hajnalban a szél ledöntötte (videó)

Hiába találta ki a kormány a migránsadót, a NAV nem tud vele mit kezdeni

Hiába találta ki a kormány a migránsadót, a NAV nem tud vele mit kezdeni

A Ford a visszapillantóra bízná, hogy előre is nézzen az önvezető rendszer

A Ford a visszapillantóra bízná, hogy előre is nézzen az önvezető rendszer

Frenák Pál: Elég volt a társadalmi előítéletekből!

Frenák Pál: Elég volt a társadalmi előítéletekből!

Elítélték a Szeviép volt vezetőit

Elítélték a Szeviép volt vezetőit

Végrehajtást kértek Németh Szilárd ellen

Végrehajtást kértek Németh Szilárd ellen