szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miből vett 2 millió euróért ingatlant Dubaiban Ruby, az olasz exminiszterelnök arab szeretője? Honnan volt pénze a Casa Sofia étteremre Mexikóban? Párhuzamos perek folynak Itáliában, hogy újra megvizsgálják Silvio Berlusconi és Karima al-Mahroug, alias Ruby szerelmi kapcsolatát.

Hétfőn Milánóban a bíróságra várják magát a 82 éves exminiszterelnököt is, aki egyáltalán nem mellesleg igen intenzív választási kampányt folytat. Március negyedikén ugyanis választásokat tartanak Olaszországban, ahol a veterán Berlusconi újra miniszterelnök szeretne lenni. Egyelőre azonban kínos kérdésekre kell válaszolnia: igaz-e, hogy többmillió euróval vesztegette meg a tanúkat az első Ruby-gate per során? Igaz-e, hogy megpróbálta befolyásolni a rendőrséget és az igazságszolgáltatást?

Az olasz sajtó kéjjel idézi fel az eseményeket, melyekről Paolo Sorrentino filmet is forgatott. A bunga-bunga partik, melyeket Berlusconi miniszterelnök 2010-től rendezett Milánó környéki villájában és Szardínia szigetén a nyaralójában, igen nagy visszhangot váltottak ki annak idején. Az urak és a hölgyek ugyanis igen lengén voltak öltözve, a fiatal lányok gyakran pucéran táncoltak. Mint maga Ruby is, aki még ma is csak 25 éves- emlékeztet a párizsi Le Figaro.

Az első Ruby-gate perben el is ítélték hétéves börtönbüntetésre Silvio Berlusconit, mert a törekvő ifjú prostituált nem volt még 18 éves. Ám következett a második per. Ennek során mind Ruby, mind pedig a többi tanú azt vallotta: Silvio Berlusconi nem tudhatta, hogy a lány nincs még 18. A marokkói bevándorló lány hazudott az életkoráról, a többi tanú ezt megerősítette! De nem ingyen! Az olasz sajtó szerint 10 millió euróba került a keresztény és nemzeti erkölcs védelmezőjének, a Vatikán és Orbán Viktor nagy barátjának, hogy felmentesse magát a bíróságon. A gyanú szerint ebből vásárolt 2 millió euróért ingatlant Ruby Dubaiban és ebből van az étterem Mexikóban. Meg egy vállalkozás Genovában, ahol Ruby jelenleg éldegél, és néhány szép ingatlan Itáliában.

A helyzet pikáns, Berlusconi a választási kampány kellős közepén igyekszik megóvni Itáliát a migránsok inváziójától. Ruby ugyanis Marokkóban született és tipikus arab szépség. Akit az olasz sajtó Ruby Rubacuore-nek, vagyis szívrabló Rubynak nevez. Neje elvált Silvio Berlusconitól a Ruby-gate miatt, óriási összeggel csapolva meg Olaszország leggazdagabb emberének vagyonát. A 82 éves Berlusconi ennek ellenére nem adja fel. Ha király talán nem is lehet, de királycsináló azért igen. Jelenleg a populista Öt csillag és a kormányzó baloldal fej-fej mellett áll a választási harcban. Silvio Berlusconi pedig bejelentette: szerinte Tajani, az Európai Parlament néppárti elnöke lenne a legalkalmasabb arra, hogy Itália miniszterelnöke legyen!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével