szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rijádi luxusbörtön 381 foglyából már csak 56 döntött úgy, hogy nem fizet és nem ismeri el a bűnösségét.

Gigantikus összeget, 106 milliárd dollárnak megfelelő pénzt fizettek a szabadságukért a korrupcióval vádolt szaúdi vezetők – írta meg a BBC. Tavaly novemberben a rijádi Ritz Carlton luxusbörtönné vált, hercegek, üzletemberek és volt miniszterek kerültek be, és a korrupcióellenes harc jegyében csak vagyonuk egy részével válthatták meg a szabadságukat.

A fogságba ejtett 381 ember közül már csak 56 maradt a hotelben. A szabadon engedettek között volt például Miteb bin Abdullah herceg, aki több, mint egymilliárd dollárt adott át a vagyonából.

Mohammed al-Dzsadan pénzügyminiszter azt közölte: a pénzből, ami beérkezett az államkasszába, elindítanak egy 13,3 milliárd dolláros programot, hogy segítsék az embereket, ahogy drágul a mindennapi élet. A többi 93 milliárd sorsáról még nincs döntés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

10-20 ezer forintért ellenőrizhető a kínai vakcina hatásossága

10-20 ezer forintért ellenőrizhető a kínai vakcina hatásossága