szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gőzerővel épül a Szegedi Vadaspark látványos újdonsága, az ősi Angkort idéző elefántház. Lakói már a jövő héten be is költöznek.

Két hét múlva megnyílik a Szegedi Vadaspark elefántháza, amely az ősi Angkort, a khmer templomvárost idézi. A látványosság három indiai elefántnak szolgál majd vadonatúj lakhelyéül. Az orrmányosok a németországi Osnabrückből érkeznek - írja a Szeged.hu.

A hatméteres belmagasságú, 7000 négyzetméteres kifutóval is rendelkező elefántház fűthető lesz és beltéri medence is épül hozzá. Az épület egyik oldalán belső látogatói részt alakítanak ki kör alakú növényszigettel, a másikon öt bokszot az állatoknak.

Az attrakció különlegessége, hogy sehol nem lesz üvegfal, egy hátsó folyosón pedig acélnyílásokat alakítottak ki a szakemberek, az elefántok azokon keresztül a fülüket, lábukat, vagy ormányukat is kidughatják.

A lap úgy tudja, az érkező elefántbikák közül kettő 10 éves, egy pedig egészen fiatal, mindösszes 4 esztendős. Később nem kizárt, hogy elefánttehenek érkezésével tenyészprogramba is bekapcsolódhat a szegedi intézmény.

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója azt mondta, az elefántbikák főként párzási időszakban veszélyesek, de a jövő héten érkező példányok jól összeszoktak, ismerik egymást.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Béremelés volt az Aldinál, az áruházvezetők kezdő bére bruttó 600 ezer forint lett

Béremelés volt az Aldinál, az áruházvezetők kezdő bére bruttó 600 ezer forint lett

A koronavírus 1,13 évvel csökkentette a várható élettartamot Amerikában

A koronavírus 1,13 évvel csökkentette a várható élettartamot Amerikában

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt