szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Királyságban és Európa más pontjain is akadozott a fizetés a Visa bankkártyáival. Van olyan bank, amelyik azt ajánlotta az ügyfeleinek, hogy vegyenek fel készpénzt, és azzal fizessenek, amíg nem rendeződik a helyzet.

Visszautasítja a rendszer fizetéskor a tranzakciót, nem lehet Visa-kártyákkal fizetni – erre panaszkodtak az ügyfelek az Egyesült Királyság területén, de jött panasz a Visa bankkártyáira Európa más részeiből is – írta a BBC.

A bankok közül a Barclays és a Bank of Ireland azt javasolta az ügyfeleinek, hogy vegyenek fel pénzt bankautomatából.

A másik nagy kártyatársaságtól, a Mastercardtól azt közölték, hogy náluk működik a rendszer, nem tapasztaltak fennakadást.

A Tesco áruházlánc szerint a Visa kártyái működtek, ha a chipet használták, és utána beütötték a terminálnál a PIN-kódot, vagyis ha „bedugták” a kártyát. Ha paypass-szal fizettek, akkor viszont sikertelen volt a tranzakció.

A Visa még pénteken azt közölte, hogy a leállás nagyjából öt órán át tartott, a kártyákkal ismét lehet fizetni. Azt viszont továbbra sem tudni, pontosan mi okozta a hibát.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!