szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pákh Imre kiegyezne az állammal egy tízmillió eurós vételárban. Ez több, mint amennyiért legutóbb nem akarta megvenni tőle a kormányzat.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón bejelentette, hogy a magyar állam megveszi a Pákh Imre tulajdonában lévő Munkácsy Mihály-festményt, a Golgotát. Gulyás azt mondta, az állam tízmillió euróért veszi meg a festményt a műgyűjtőtől, ha az elfogadja. Pákh korábban arról beszélt, hogy annak idején megegyeztek 9 millió dollárban, de az állam végül csak 6-ot akart fizetni.

A Napi.hu-nak sikerült elérnie a műgyűjtőt, aki azt mondta, üdvözli a kormány döntését, és szerinte a Munkácsy-trilógia mindhárom képe a legjobb helyen a magyar állam kezében van. 

Várom Gulyás Gergely kancelláriaminiszter javaslatát, nevezze meg az időpontot és a helyszínt, ahol egymás kezébe csaphatunk, és aláírhatjuk a szerződést

– mondta Pákh, aki május végén egyébként pert nyert az állammal szemben, és hatályon kívül helyezték a kulturális örökségvédelmi hatóságnak azt a határozatát, amely 2015-ben védetté nyilvánította a művet. 

Ennek ellenére hétfőn még arról volt szó, hogy az Örökségvédelmi Hatóság ismételten elindította a védetté nyilvánítási eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is

Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét