szerző:
hvg.hu

Hiába kérdezett rá a párbeszédes Szabó Tímea a családi pótlék emelésére az emberi erőforrások miniszterénél, azt a választ kapta, hogy azt „nem lehet a fent említett számos támogatási formától elkülönülten, önállóan kezelni”.

Rákérdezett Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternél Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, hogy a kormány tervezi-e a családi pótlék emelését és indexálását. Természetesen nem egyszerű igennel vagy nemmel intézte el a választ a miniszter helyett válaszoló államtitkár.

Rétvári Bence hosszú választ adott, de abban csak annyit írt a családi pótlékról: „A támogatási rendszer egészéből az Ön által kiragadott családi pótlékot nem lehet a fent említett számos támogatási formától elkülönülten, önállóan kezelni”.

Leírta viszont egyebek mellett azt, hogy 2010 óta meghosszabbították a GYES-t, családi adó- és járulékkedvezményt, GYED Extrát, CSOK-ot vezettek be. 2017 őszétől a kormány az elsőtől a kilencedik évfolyamig kiterjesztette az ingyenességet. A gyermekétkeztetés, ezen belül a 2016-tól kötelező önkormányzati feladattá tett szünidei gyermekétkeztetés forrása 2010 óta majdnem háromszorosára emelkedett. Idén összesen körülbelül 1929 milliárd forint támogatást biztosít a költségvetés a családok számára – sorolta.

Ezek a családbarát intézkedések és költségvetési adatok „ékes bizonyítékai a kormányzat családközpontú politikájának, amely a jövőben is folytatódni fog” – ígérte.

A szövegben azonban a családi pótlék emeléséről vagy nem emeléséről nincs szó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!