szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Főleg a fiatal nőkről mondhat le a munkaerőpiac.

Hét magyar fiatalból egy nem tanul és nem dolgozik – számolta ki az Eurostat. Az unió statisztikai hivatala arra jutott: a 18 és 24 év közötti magyarok 14,1 százaléka nincs jelen sem az oktatási rendszerben, sem a munkaerőpiacon.

Főleg a nőknél rossz a helyzet, valószínűleg azért, mert sokan szülnek fiatalon úgy, hogy utána nem dolgoznak, és a tanulmányaikat is abbahagyják. Ez az arány 18,7 százalékos, ami az EU hatodik legrosszabbja. A fiatal férfiak egy kicsit jobban állnak, náluk 9,8 százalék az arány.

Ehhez képest meglepő, de a magyar arány még jobb is egy kicsivel, mint az uniós átlag. Ennek azonban az az oka, hogy néhány nagyon rosszul teljesítő ország – leginkább Olaszország, Ciprus és Görögország – csúnyán lerontja az EU-átlagot. A magyar adat a 11. legrosszabb az EU-ban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Afrikában is lehet Forma–1-es futam

Afrikában is lehet Forma–1-es futam

Sok budapestit húztak már le százezrekkel, ezzel az új trükkel

Sok budapestit húztak már le százezrekkel, ezzel az új trükkel