szerző:
HVG

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG.

Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő vállalat – értesült a HVG. A lap cikke szerint távozhat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert is.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter kinevezése után gyakorlatilag nem marad értelme, hogy külön szervezeti szintként önálló anyavállalata legyen az állami cégek egy részének. Különösen, hogy ugyan az állam 2010 óta szaporította vagyonát szédületes ütemben, annak működtetése nem akart fialni. Az állami vállalatok egységes irányítását az is neheítette az utóbbi években, hogy olyan erőközpontok alakultak ki, amelyek kikezdhették volna Orbán Viktor monolitikus hatalomgyakorlását – ezért szétbombázta azokat. Ebben az is segíti, hogy Bártfai-Mager Andrea tárcáján keresztül a vállalatok a Miniszterelnöki Kormányiroda alá tartoznak.

Az ügy pikantériája, hogy Szivek nem csak az állami vagyon, de ezzel párhuzamosan Tiborcz István vagyonának  a gyarapításánál is segédkezett – Orbán Viktor vejénél annál több profit keletkezett.

További részletek a HVG csütörtökön megjelenő számában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!