szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A korábbi kereskedelempolitikai miniszteri biztos a jövőben a fővárosi aszfaltozásért felel. A cél, hogy 2022-re ne maradjon földút Budapesten.

Kereskedelempolitika helyett budapesti útépítésekkel foglalkozhat a jövőben a cége könyvelési szabálytalanságai miatt elhíresült fideszes Szatmáry Kristóf: a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az NGM egykori államtitkára 2020-ig a Miniszterelnökség Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinálásával megbízott miniszteri biztosaként tevékenykedhet.

Hogy minek Budapestre külön útépítési program, külön miniszteri biztossal, pláne a Miniszterelnökség fennhatósága alatt, amikor az infrastrukturális beruházások összességében a fejlesztési tárca-utód innovációs minisztériumhoz tartoznak, azt Szatmáry a hvg.hu-nak a Fidesz budapesti elnökségének egy másfél évvel ezelőtti döntésével indokolta. A testület akkor azt tűzte ki, hogy 2022ig az összes meglévő földutat le kell aszfaltozni a fővárosban. A földutak felszámolásáról időközben a kormány is elfogadott egy határozatot, a múlt héten elfogadott 2019-es költségvetésben pedig első körben 10 milliárd forintot is elkülönítettek erre.

A politikus elmondása szerint a pénzre több lépcsőben, és több kategóriában pályázhatnak majd az önkormányzatok, hiszen vannak olyan – értelemszerűen külső – kerületek, ahol a földutak alatt kész a csatornarendszer, de vannak teljesen csatornázatlan utcák is.  

A miniszteri biztos a határozat szerint  

a) figyelemmel kíséri a területre vonatkozó jogszabályok szakmai előkészítését, és közreműködik a kapcsolódó stratégiai és költségvetési intézkedések kidolgozásában,

b) koordinálja a Program végrehajtásával összefüggő tervezési feladatokat,

c) felügyeli a Program végrehajtásával kapcsolatos források felhasználásával kapcsolatos döntés-előkészítést,

d) rendszeresen tájékoztatja a minisztert, illetve félévente írásbeli beszámolót készít.

A munkáért helyettes államtitkári díjazás és három fős titkárság is jár a politikusnak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
920 lóerős lett az új hibrid Mercedes-AMG GLE 63

920 lóerős lett az új hibrid Mercedes-AMG GLE 63

Meghalt Reigl Judit festőművész

Meghalt Reigl Judit festőművész

Trump berágott Merkelre, csapatokat von ki, Putyin meg dörzsöli a markát

Trump berágott Merkelre, csapatokat von ki, Putyin meg dörzsöli a markát