szerző:
hvg.hu

Ön mennyit szán egy útra?

Öt és félszer annyit költ egy luxemburgi a nyaralásra, mint egy magyar – derül ki az Eurostat összesítéséből. A 2016-os adatok alapján most közölt rangsorban elég hátulra kerültek honfitársaink: nálunk kevesebbet csak a portugálok, a csehek, a románok és a lettek szánnak az üdülésre.

A lista élén szereplő luxemburgiak esetében a legalább egy éjszakás üdülésre szánt pénz 767,77 euró, vagyis mostani árfolyamon majdnem 250 ezer forint, egy átlag magyar pedig 139,63 vagyis mindössze 45 ezer forintot költött erre.

A listán a kis és gazdag államot egy szintén kis ország, Málta követi – a jelek szerint a helyiek hajlandóak pénzt szánni arra, hogy elhagyják egy időre az apró szigetet. A harmadik pedig Ausztria, mindkét országban meghaladta a 600 eurót a nyaralásra szánt pénz.

Egy utazásra szánt összeg (euró)

  1. Luxemburg 767,77
  2. Málta 645,68
  3. Ausztria 606,85
  4. Belgium 591,26
  5. Ciprus 488,74

Az Eurostat statisztikáiból az is kiderül, hogy az unióban nyaralásra szánt pénz 45 százalékát saját hazájukban költik el az emberek, 34 százalékát egy másik uniós országban, 7 százalékát pedig Amerikában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!