szerző:
hvg.hu

Az Eurostat közölte az adatokat.

Magyarország a negyedik legolcsóbb ország az Európai Unió tagállamai közül – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adataiból. Ez azt jelenti, hogy a magyar boltokban több mint 40 százalékkal olcsóbban lehet vásárolni az uniós átlagnál.

Dániában és Luxemburgban például több mint 41 százalékkal kerül többe az élet az EU-s átlagnál, míg például Bulgáriában vagy Romániában fele annyiba sem kerülnek a javak és a szolgáltatások. A vizsgálatban a 2017-es adatokat vettek alapul.

Kiderült az is, hogy a magyar boltoknál már csak Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában kerül kevesebbe a bevásárlás. A környező országok közül viszont Horvátország, Szlovákia, Szlovénia és Ausztria is drágább Magyarországnál. Ausztria ráadásul már igencsak költséges országnak számít, hiszen az uniós átlagot is 12,2 százalékkal veri – emeli ki a Pénzcentrum.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!