hvg.hu Gazdaság

Dollármilliókat vert el nőkre és kocsikra a bank hibájából, és megúszta

Egészen pontosan 1 988 535 ezer dollárt és 25 centet vett fel egy ausztrál fiatalember a bankszámláról, melyen nem volt fedezet. A 22 éves férfi apránként fedezte fel, hogy a St. George bank korlátlan hitelkeretet biztosít a számára. Amikor erre rájött, akkor aztán elkezdett vásárolni és jól élni – már ahogyan azt egy 22 éves munkanélküli fiatalember Ausztráliában ma gondolja.

MTI Gazdaság

Két országban nyomták csak le a magyar vásárlókat Európában

Értékben 4,6 százalékkal nőtt a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az idei első negyedévben a tavalyi első három hónaphoz képest, ez a harmadik legmagasabb a vizsgált huszonegy európai ország rangsorában, Törökország és Lengyelország után – állapította meg a Nielsen piackutató.

hvg.hu Gazdaság

Itt a példa: a vasárnapi nyitva tartás rengeteg új munkahelyet teremt

Cipruson 2013 nyarán vezette be a kormány, hogy hosszabb ideig és vasárnaponként is nyitva lehetnek a boltok. Az új rendelkezés utáni egy évben 7 ezerrel több ember dolgozott a szektorban, a kiskereskedelmi forgalom pedig 3,6 százalékkal nőtt. Magyarországon eközben a kiskereskedelmet érintő jogszabály változások miatt elbocsátások indultak be, és fejlesztések maradnak el.

Bicsérdi Ádám Kult

Mintha csak a partra vetették volna - egy éve nyűglődik a Bálna

A város új szimbólumának tervezték, azzá is vált, igaz, egészen másképp, mint ahogy azt szerették volna. Kisebbfajta csodaként élte meg az ország pont egy éve, hogy a hosszú évek alatt röhejessé váló projekt befejeződött, és a Bálna várja első látogatóit. A hatalmas komplexum azóta sem hazudtolta meg múltját. Bár elit-plázának szánták, ebből most nagyon kevés látszik. A sok üresen álló helyiség, a kevés betérő, a hatalmas csend nem épp a város kedvenc találkozóhelyét sejteti. Egyedül a Bálna déli bejáratánál található sörház dübörög az épületben, ők legalább kimunkált koncepcióval lehelnek életet a partra vetett üvegállatba.

1 2

A címlapról ajánljuk