szerző:
hvg.hu

Nagyot gyengült ma a forint.

Újra gyengülni kezdett a forint: miután néhány hétig 321-323 forint körül mozgott egy euró ára, ma ismét 325 forintnál is többet kérnek el egy euróért. A napi mélypont eddig 325,57, ez az elmúlt két hét leggyengébb adata.

A történelmi mélypontot július 2-án értük el, akkor 330,69 forintba is került egy euró. Ennek hatására beindult a bevásárlóturizmus is már, de az előző hónap közepére egy kicsit megnyugodtak a piacok.

A forinttal együtt esik ma a cseh korona és a lengyel zloty árfolyama is.

A költségvetés adóssága csak az idei első fél évben 330 milliárd forinttal nőtt a gyenge forint miatt, azóta pedig folyamatosan 320 forint fölött jár egy euró ára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!