szerző:
hvg.hu

Eddig 500 millió forintot költött rá.

Prémium borászatot alapított a tokaji borvidéken, Mádon Váradi József. A WizzAir légitársaság milliárdos alapító-vezetője a legjobb dűlőkben szerzett területeket, a Holdvölgy, a Király, a Szent Tamás vagy például az Úrágya egy-egy parcellája mind hozzá tartozik – írja a forbes.hu.

A lapnak Váradi József azt mondta, 2014-ben kezdett a borászatban gondolkodni, az foglalkoztatta, hogyan lehet világszínvonalú magyar bort készíteni és értékesíteni a világban. Jelenleg 27 hektár szőlője van, ebből több mint 7 hektár ültetendő terület.

Eddig nagyjából 500 millió forintot költött az új hobbijára, a Juliet Victor nevet viselő borászat tulajdonosa még a Vaxco Vagyonkezelő Kft. és a volt pilóta, Tóth György. A borászat a Vaxco Vineyards vállalat égisze alatt üzemel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!