szerző:
hvg.hu

Sok rossz állapotú bicikliút van az országban, de ez azért még így is túlzás.

Költséghatékony megoldást dolgoztak ki Nagykőrösön: ki kell tenni a föld egy véletlenszerűen kiválasztott pontjára egy táblát, hogy az kerékpárút, és máris elmondhatják, hogy a biciklistáknak is van hol közlekedniük. Vagy egyszerűen elfogyott a pénz, hogy figyeljenek rá. A Magyar Kerékpárosklub Facebook-lapjára tényleg nem mindennapi, bicikliútnak nevezett tájelemről került fel kép, a helyszín Nagykőrös.

A Google-térkép szerint pedig igenis foglalkoznak a hellyel, négy évvel ezelőtt például növényzet és gaz nőtte be az egészet, mostanra legalább valakit kivezényeltek, hogy azt levágja. Igaz, ettől még nem lett út, de nem lehet mindent egyszerre megoldani.

Így aztán mi sem tudunk mást mondani, mint az egyik kommentelő:

Négy évig az országúti bringásoké volt, most úgy fair, hogy négy évig a montisoké legyen, nem?

És ha már kerékpárút: épp tegnap derült ki, az önkormányzatok megfúrták a balatoni bringakör eredetileg tervezett nyomvonalát, mert a lakók féltek a zajos kerékpárosoktól.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!