szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokkal kevesebb gyerek született Magyarországon idén, mint egy évvel korábban, csak idén 25 ezer fő fölötti már a természetes fogyás.

2018 első hét hónapjában 51 356 gyerek született Magyarországon, ami 1021-gyel, 1,9 százalékkal elmaradt a tavaly ilyenkori születésszámtól. A teljes termékenységi arányszám becsült értéke 1,46 volt, ez nem változott tavaly óta.

Ugyanebben az időszakban 77 059-en haltak meg, 2,7 százalékkal, számszerűen 2158-cal kevesebben, mint egy évvel korábban. Ennek a fő oka az, hogy 2017 telén sokan haltak meg az influenzajárványban, idén pedig nem volt ilyen.

A természetes fogyás 25 703 fő volt, ami 4,2 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az első hét hónapban 28 294 pár kötött házasságot, számuk 0,7 százalékkal, 209-cel kevesebb volt, mint az előző év azonos időszakában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!