szerző:
hvg.hu

A lakókat ismét evakuálták az épületből, hogy az egészet tüzetesen átvizsgálják.

Megrepedt egy fal a Sydney Olimpiai Parkban augusztusban frissen átadott 36 emeletes Opal Tower nevű, 392-lakásos felhőkarcolóban, ezért evakuálták a lakókat – írja a The Sydney Morning Herald.

A lakók december 24-én hallották repedezések hangját, majd kimenekültek az épületből, a hatóságok pedig a 10. emeleten meg is találták a repedést, ezért félő volt, hogy az egész épület összeomlik.

Bár az épületet ezután biztonságosnak nyilvánították és a lakókat (51 lakás kivételével) visszaengedték, az építtető most azt közölte, hogy legalább 10 napra ismét evakuálják őket, ugyanis átfogó vizsgálatot fognak folytatni az épületben.

©

Az építtető cég közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt írták, hogy az épület szerkezetileg stabil, az átmeneti kiürítés pedig csak egy elővigyázatossági intézkedés, amely lehetővé teszi a mérnököknek, hogy teljeskörűen átvizsgálják az épületet. Azt is közölték, hogy a sérült részt megerősítették, de tovább vizsgálódnak. A vizsgálatot folytató cég azt írta, a sérült betonfal valóban hibás volt, de az épület egésze biztonságos.

Egyes szakértők szerint azonban az építkezés gyorsasága miatt olcsóbb alapanyagokat használhattak.

A lakókat egy közeli hotelben helyezik el, ennek költségeit az építtető állja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ilyen időjárás-jelentést látott már? A magyar tévékben is igazán bevezethetnék

Ilyen időjárás-jelentést látott már? A magyar tévékben is igazán bevezethetnék

Australian Open: Babosék a döntőben

Australian Open: Babosék a döntőben

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Az egész országot beboríthatja a hó

Az egész országot beboríthatja a hó

Elenegedték az eszkortnőt, aki azt állította, bizonyítékai vannak Trump orosz kapcsolatairól

Elenegedték az eszkortnőt, aki azt állította, bizonyítékai vannak Trump orosz kapcsolatairól

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban