szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás is kezdődik nemsokára, több új vasútvonal is épül, egyes állomások pedig átalakulnak.

Több nagysebességű vasútvonal is épül, emellett több meglévő vasútállomás is intermodális állomássá alakul a jövőben – derül ki a Magyar Közlöny kiegészített listájából, amely a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházásokat tartalmazza. A lista szerint – amely egy sok közlekedési jogszabályt módosító rendelet mellékleteként jelent meg – nagysebességű vasútvonal épül Budapesttől Varsóig, illetve Kolozsvárig, és vasutat kap a debreceni BMW-gyár is – írja a Napi.hu.

A terv szerint emellett megújul a Budapest–Győr–Hegyeshalom-vasút (részben a Varsóba menő vasútvonal fejlesztéseként), de a fejlesztések között szerepel a Rákos–Nagykáta–Újszász–Szolnok-, a Cegléd–Kiskunfélegyháza–Szeged-, valamint a Szeged–Szabadka-vasútvonal is.

Intermodális vasúti központok lesznek a következő városokban: Debrecen, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Tatabánya, Bicske, Kaposvár, Miskolc, Kecskemét, Dunaújváros, Szombathely, Zalaegerszeg, Győr, Salgótarján és Kőszeg. Emellett egy új vasúti híd építésének az előkészítése is megkezdődik Budapesten.

Egy másik rendeletben a kormány – a hatósági ügyek intézését tekintve – nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Komoró, valamint Fényeslitke külterületén megvalósuló vasúti fejlesztést, ahol normál- és szélestávú vasúti pálya is lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól