szerző:
Zelki Benjámin
Tetszett a cikk?

A 72-es és a 73-as trolibusz a Bajcsy-Zsilinszky úton fordul majd meg, a végállomás a Podmaniczky tér átépítése miatt szűnik meg. A trolikat most akár meg is lehetne hosszabbítani, de ez a lehetőség kimarad.

Írtunk már róla, hogy a Vörösmarty térrel együtt átépítik az Arany János utcai trolivégállomást, másik nevén a Podmaniczky Frigyes teret is. Mivel a ma trolitárolóként funkcionáló teret parkosítják, a járműveknek is menniük kell, megkérdeztük ezért a BKK-t, hogy mi lesz a trolikkal.

A közlekedési cég válaszában azt írja: a Podmaniczky Frigyes tér rekonstrukciója már megkezdődött, annak jelenlegi ütemében a trolibuszok változatlanul közlekednek.

Felújított Podmaniczky tér, látványterv (A képen nem jelzik a trolivezetékeket, pedig ott lesznek)
©

Február közepétől a felsővezeték-rendszer átalakításával a trolibuszok a tér megkerülése helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton fordulnak majd vissza, továbbra is elérve az Arany János utcai metróállomást. A HBWeb közlekedési oldal Facebookján azt írja, a trolikat 16-án, szombaton rakják ki.

Kimarad egy nagy lehetőség

A végállomás kiköltöztetése tökéletes alkalom lenne a trolihálózat fejlesztésére, ami a BKK-nál már rendelkezésre álló önjáró trolik miatt egy méter új felsővezeték építése nélkül is lehetséges lenne.

Korábban a Szabadság híd lezárásakor hétvégente meg is hosszabbították a 72-es trolit a Fővám térig. Sokan azt hitték, hogy ez lesz a 72-es trolibusz meghosszabbításának első lépése, de a próbát később nem folytatták.

Pedig novemberben a Közlekedő Tömeg, és éppen kedden a Budapesti közlekedésről blog is arról írt, mennyit lehetne fejleszteni a budapesti trolihálózaton, ha a semmiben levő Arany János utcánál végállomásozó 72-es trolit összekötnék a szintén belváros szélén véget érő 83-assal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

A NASA tudósait is meglepte a Vénuszról készített fénykép

Gulyás Gergely: Március 15-ig maradnak a korlátozások, a következő két hét kifejezetten nehéz lesz

Gulyás Gergely: Március 15-ig maradnak a korlátozások, a következő két hét kifejezetten nehéz lesz