szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NAV-eljárás kiváltó oka még az előtti, hogy az egyharmados MKB-pakettet Szíjj Lászlónak, Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnerének eladta Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás.

Az Mfor azt írja, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtást indított a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. ellen – de még az előtt, hogy Szíjj megszerezte az említett MKB-pakettet. A portál azt írja, nem ez az első NAV-végrehajtás a NHB-tulajdonos Kft. ellen, mert két éve néhány kisebb, együttesen még a százezer forintot sem elérő közteher-elmaradás miatt már fellépett a cég ellen a NAV.

Helyreigazítás

Cikkünk eredeti verziójában valótlanul állítottuk, hogy a NAV Szíjj László ellen indított végrehajtás.  Az érintettől elnézést kérünk.

A mostani eljárás január 21-én indult, de a cégbírósági adatokból nem derült ki, hogy pontosan milyen tételek miatt indították.

Frissítés: a végrehajtást 2019. február 22-én megszüntették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon

Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár

Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár