szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Követelik a mátrai szénerőmű bezárását, és a klímamegállapodás aláírását is.

Érthetetlen és felháborító, hogy a magyar kormány nem áll ki a magyar emberek érdekei mellett – írja közleményében a Greenpeace Magyarország. A zöld szervezet azért tiltakozik, mert a magyar kormány – a lengyel, cseh és észt vezetéssel együtt – megakadályozta az uniós klímamegállapodást.

A környezetvédő szervezet klíma- és energiakampányának felelőse, Perger András nyilatkozatában közli, Magyarország a világátlagnál gyorsabban melegszik, a klímaváltozás súlyosan érinti.

A Greenpeace álláspontja szerint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez elsősorban a szén felhasználásának visszaszorítása szükséges, ezen belül mindenekelőtt a mátrai szénerőmű bezárása.

A szervezet online petíciót indított az erőmű bezárásáért, amit 2025-ig akarnak elérni legkésőbb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!