szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelenleg körülbelül 800 betöltetlen állás van a vasúttársaságnál.

Azért nem volt nyitva tartó jegypénztár a Keleti pályaudvaron vasárnap éjszaka, mert az egyetlen éjszakás dolgozó is lebetegedett, és nem tudták pótolni – számolt be az RTL Klub Híradója.

A MÁVINFORM a Facebook-oldalán közölte, hogy vasárnap 19:15-től szünetel a pénztári jegyértékesítés, hétfőn 05:25-től lehet jegyet vásárolni az alagsori pénztárban.

A MÁV azt nyilatkozta a csatornának, nem általános a probléma, egyedi esetről van szó. Arra kérték az utasokat, hogy automatából vegyék meg a jegyüket, ezek viszont sokszor nem fogadják el a készpénzt, csak a bankkártyát, de van, hogy egyiket sem. Ilyenkor már csak a mobilalkalmazás az utolsó lehetőség.

A MÁV szerint ez sem gond, mert csak a járatok töredéke volt érintett, a Közlekedő Tömeg Egyesület (KTE) álláspontja szerint a problémák mindennaposak. A KTE szerint egyre aggasztóbb, hogy nincs elég vasutas, több járat is kimarad, a pénztárak hamarabb bezárnak, és a vonatokon sincs elég kalauz. Augusztusban szerintük például 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet.

A MÁV szerint folyamatosan keresik a munkatársakat, például tanfolyamokon, az alkalmazottak is eldönthetik, hogy túlóráznak-e, de a nyugdíjasokat is ismét foglalkoztatják.

A vasúttársaság elmondása szerint körülbelül 800 állás betöltetlen náluk, a legnagyobb hiány váltókezelőből, felsővezeték-szerelőből, jegykezelőből és pénztárosból van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zelki Benjámin Vállalkozás

Két hónap káosz után hadat üzentek az utasok a MÁV-nak

Úgy tűnik, betelt a pohár az utasoknál, petíciót adtak be, és tüntetést szerveznek a rendszeres késések és káosz miatt. A botrány a MÁV-nál már egy vezérigazgató-helyettes fejébe került. Míg ezermilliárdokat költünk el anélkül, hogy látszana a fejlődés, közben alapvető dolgok sem működnek.

Tamás Gáspár Miklós Gazdaság

TGM: Nem a MÁV a hibás

A bírálatnak nemcsak a tartalma, hanem a címzettje is fontos. Ha nem akarunk igazságtalanságot elkövetni.

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója