Kovács Gábor
Kovács Gábor
Tetszett a cikk?

A Várkapitányság győztest hirdetett a Budavári Palota déli nyaktagjának átépítésére kiírt beszerzésen.

A Confector Mérnök Iroda Kft. nyerte a Budai Várban található déli nyaktag felújítására és átalakítására kiírt közbeszerzést 4,6 milliárd forintos ajánlattal – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

Tovább dübörög a budai Vár újragondolása

Felállt, és lemondott tagságáról a budai Vár megújítására hivatott Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének három szakértője pénteken, mert elegük lett abból, hogy a kormányzat következetesen figyelmen kívül hagyja a testület véleményét.

A Budavári Palota déli nyaktagja egy olyan épületszárny, amelynek a teljes beépített alapterülete nettó 1190 négyzetméter. Az 5 szintes épület földszintjén – külön belsőépítészeti tervek alapján – többek között kialakításra kerül egy új fogadótér, ahol lesz egy büfé, ajándékshop és ruhatár is, valamint egy szélfogó, áthajtó, előtér és recepció is. Az első emeleten kerül kialakításra a Szent István terem, míg a többi szinten kiállító terek lesznek.

A közbeszerzésen egyébként egész komoly verseny volt, ajánlatot tett a Confectoron kívül:

  • az EB Hungary Invest Kft.,
  • a Laterex Építő Zrt.
  • és az Újlaki Építő Kft.

A Confector sok feladatra fog alvállalkozót igénybe venni: kőrestaurátori munkák, festőrestaurátori munkák, MV-ÉG felelős műszaki vezetés, építőmesteri munkák részfeladatai, szakipari munkák részfeladatai, közműépítési munkák részfeladatai, erős- és gyengeáramú munkák részfeladatai, épületgépészeti munkák részfeladatai, felvonó- és emelőberendezés-szerelés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!