szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020 és 2022 közötti futamoknál eddig csak a magyar foci közvetítésére költött többet a közmédia. A 10,6 milliárd forintot a Hungaroring Sport Zrt. kapja.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) valamivel több mint 36 millió dollárt, azaz jelenlegi árfolyamon közel 10,6 milliárd forintot fizet a Hungaroring Sport Zrt.-nek azért, hogy 2020 és 2022 között közvetíthesse a Forma–1-es futamokat – írja a G7.hu. Az árban benne van a gyártási feltételek biztosítása is.

A megállapodás január elején lépett életbe, de a gazdasági portál szerint csak március végén kerülhetett abba dokumentumba, amelyben az MTVA a nagyobb összegű szerződéseit közzéteszi. Megjegyzik: a lassan 160 oldalas, több ezer megállapodást összegző felsorolást két szkennelt dokumentumban hozzák nyilvánosságra – pdf 1, 2 –, ráadásul időről időre a szerződések sorrendje is változik ezekben, így szinte lehetetlen az abban megjelenő változásokat követni.

A 2017 és 2019 közötti időszakra a közvetítésekért 4,9, a gyártásért 3 milliárd forintot fizetett az MTVA, tehát most harmadával kerül többe mindez, mint három éve.

Ezt részben a forint gyengülése is magyarázza, de még dollárban számolva is jelentősen nőttek a költségek: három éve ugyanis csak 29,5 millió dollárt fizetett az MTVA.

Ennél nagyobb összeget eddig csak a magyar labdarúgásra költött az közmédia. A 2012 és 2016 közötti idények közvetítési jogáért 13,5, a következő öt szezonért pedig már közel 19 milliárd forintot fizettek ki a Magyar Labdarúgó-szövetségnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így mutatna a lemezfelnis fapados új Mercedes S-osztály

Így mutatna a lemezfelnis fapados új Mercedes S-osztály

Gördeszkázás mint olimpiai sportág? - Mire számíthatunk még 2021-ben Tokióban?

Gördeszkázás mint olimpiai sportág? - Mire számíthatunk még 2021-ben Tokióban?

A Nemzetközi Űrállomáson készítenek reklámfilmet egy bőrápolónak

A Nemzetközi Űrállomáson készítenek reklámfilmet egy bőrápolónak