szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1,8 milliárdos adózott nyereséget mind kivették osztalékként a Dolomit Kft.-ből, Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának a cégéből. A vállalkozás 4 milliárdos forgalom mellett érte el az eredményt.

Közzétette éves beszámolóját a Dolomit Kft. aminek tulajdonosa Orbán Győző, Orbán Viktor miniszterelnök édesapja. A K-monitor  által közölt adatokat a 444.hu szúrta ki

Eszerint 2019-ben az előző évi 65 helyett már 77-en dolgoztak a vállalatnál, a cég nettó árbevétele 600 millió forinttal, 4 milliárdra csökkent, de továbbra is kiemelkedően eredményes: a 2018-as 1,9 milliárd után 2019-ben 1,8 milliárd forint adózott nyereséget könyvelhetett el.

Ezt a pénzt pedig az utolsó fillérig kivették osztalékként a tulajdonosok.

A szintén Orbán Győző érdekeltségébe tartozó Gánt-Kő Kft. 280 milliós nyeresége mellett nem fizetett osztalékot.

Egy héttel ezelőtt egy másik igen sikeres Orbán-cég, a Nehéz Kő Kft. is közzétette eredményét, ott 2,9 milliárd forintos forgalom mellett 139 millió forint osztalék keletkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

Mini Cooper S Sidewalk – teszten a Flaszter Edition

A dolgozók mentették meg egy férfi életét egy óbudai hipermarket előtt

A dolgozók mentették meg egy férfi életét egy óbudai hipermarket előtt

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?