szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Árbevételi rekordot ért el a Nehéz Kő Kft, de ez nem fialt rekord osztalékot Orbán Győzőnek.

Megnyugtató évet zárt az Orbán Győző kizárólagos tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft. Orbán Viktor miniszterelnök apjának szállítmányozó cége ugyanis rekord árbevételt könyvelhetett el 2019-ben: 2,9 milliárd forintot – írja az Mfor.hu a céges beszámolója alapján. Ez mintegy 600 millió forinttal haladja meg a 2018-as 2,3 milliárd forintot.

A rekord forgalom azonban csak 139 millió forint osztalékot fialt Orbán Győzőnek, jóval kevesebbet, mint a 2018-as 400 millió forint osztalék (amiben 96 millió forint az eredménytartalékból származott).

A céges beszámolóból az is kiderült, hogy a munkavállalói létszám 23-ról 21 főre csökkent. A koronavírus-járvány viszont a miniszterelnök apja szerint nem lesz komoly hatással a társaság működésére.

Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának cége alvállalkozóként kapott munkát korábban a Mészáros-birodalomhoz tartozó R-Kord részvételével zajló hatalmas dél-balatoni vasútfelújításon. Ebből kiindulva nem lenne meglepő, ha az Orbán-cégek felbukkannának majd a (Mészáros-birodalom által kivitelezett) Budapest-Belgrád vasút beszállítói közt. Persze erről nem fog tudni a nyilvánosság, ugyanis az országgyűlés a projekt minden szerződését 10 évre titkosította.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről

Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről

Megalakult az új montenegrói parlament

Megalakult az új montenegrói parlament

100 ezer eurós kártérítést követelnek az Ischglben megfertőződött síelők

100 ezer eurós kártérítést követelnek az Ischglben megfertőződött síelők