szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég a határzárral indokolta a döntést, amely alapján szeptember hetedikétől csak a legfrekventáltabb irányokba indulnak gépek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Jelentősen csökkenti járatai számát a Wizz Air a határzár miatt – közölte szombat késő este a légitársaság. A cég néhány órával korábban már jelezte, a szeptember 1-jétől bevezetendő kormányzati intézkedés miatt törlésekre kényszerül, később ennek részleteiről is beszámolt közleményében. Mint írják, a magyarországi utasok nyaralóhelyekről történő hazatérése érdekében a Wizz szeptember 1. és 6. között először kisebb mértékben csökkenti a kapacitásait a budapesti és debreceni járatokon. Ezután szeptember 7. és 30. közt egy nagyobb fokú járatcsökkentés várható, mely során csak a legkeresettebb úti célok maradnak elérhetők az utasok számára.

Mint a közleményből kiderül, szeptember 7-30. között a Wizz Air mindössze egyetlen irányban indít járatot Debrecenből: heti kettőt London Luton felé. Budapestről pedig heti két járat marad meg Stockholm, Párizs, Brüsszel Charleroi, Bázel, Milánó, Athén, Dortmund és Berlin felé, hét London Luton felé, öt Eindhovenbe, egy-egy pedig Máltára és Lárnákára. A többi irányba nem indul gép.

Egyben emlékeztetnek arra, a törlések után járó kártérítés (100 százalékos visszatérítés, illetve 120 százalékos jóváírás a társaságnál) iránt azzal a céggel kell felvenniük a vásárlóknak a kapcsolatot, amelytől a jegyet vásárolták. Ha tehát valaki utazási irodánál tette azt, akkor annál. Azt is megerősítették, hogy abban az esetben, ha valaki az utazási korlátozások miatt nem tud repülni, miközben járata menetrend szerint üzemel, törölheti a jegyet és törlési díj fejében jogosult visszatérítésre. Fontos, hogy az utasok felelőssége tájékozódni a korlátozásokról, ahogy őket terheli a felelősség akkor is, ha a vásárlás és az utazás dátuma között megváltoznak az egyes országokba történő belépés szabályai - emelte ki közleményében a diszkont légitársaság.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!