szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azok, akik nem tudnak repülni az utazási korlátozások miatt, törölhetik a jegyüket, ha kifizetik a törlési díjat.

A kormány pénteken jelentette be, hogy szeptember 1-jétől lezárja Magyarország határait. A Wizz Air most azt közölte, hogy vizsgálja a korlátozások részleteit és lehetséges következményeit, és amennyiben szükséges, végre fogja hajtani a szükséges menetrendbeli módosításokat.

A légitársaság azt írta, hogy az esetleges menetrendváltozásokról automatikus tájékoztatást kapnak az utasok. Azoknak, akik utazási irodán keresztül foglaltak jegyet a járataikra, kapcsolatba kell lépniük azzal a céggel, amelytől jegyet vásárolták.

„Amennyiben a Wizz Air töröl egy adott járatot, az érintett ügyfelek igényelhetik az eredeti viteldíj 120%-át Wizz Air pontokban a Wizz Air számlájukra visszatérítve vagy 100%-os visszatérítést a fizetés eredeti módja szerint, vagy ingyenes átfoglalási lehetőséget is választhatnak” - áll a közleményben.

Azok az utasok, akik az utazási korlátozások miatt nem tudnak repülni, miközben járatuk a menetrend szerint üzemel, törölhetik jegyüket és visszatérítést igényelhetnek, de a törlési díjat ki kell fizetniük.

A légitársaság emlékeztetett, hogy az utasoknak saját felelősségük tájékozódni a rájuk vonatkozó utazási korlátozásokról, és arról, hogy beléphetnek-e az adott országba.

A Wizz Air közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyes országokba történő belépési szabályok megváltozhatnak a jegy megvásárlása és az utazás dátuma között, ennek kockázatát az utasoknak kell viselniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döbbenten nézték végig az ablakból, ahogy egy férfi ötvenhat kocsinak betöri az ablakát – videó

Döbbenten nézték végig az ablakból, ahogy egy férfi ötvenhat kocsinak betöri az ablakát – videó

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Ami néhány éve még sci-finek tűnt, az ma már valóság

Ami néhány éve még sci-finek tűnt, az ma már valóság