szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

A Brexit is rossz hatással van a tesztelésre a szigetországban.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Csak a legsúlyosabb eseteket tesztelhetik koronavírusra Nagy-Britanniában, ahol a laboratóriumok képtelenek megbirkózni az egyre nagyobb számban érkező vizsgálati anyagokkal – írja a Bloomberg. A portál felhívja a figyelmet: súlyos gazdasági következményei lehetnek annak, ha csak kevés tesztet végeznek el, mert így a munkavállalók késve térhetnek vissza a munkahelyükre – fékezve ezzel a gazdaság újraindulását.

A kormány nem így látja: "nem fogok meghátrálni a feladattól, hogy prioritásokat jelöljek ki a tesztelésnél" – közölte a szigetország egészségügyi minisztere. Matt Hancock kijelentette, hogy elsősorban a kórházakra és az idősotthonokra fókuszálnak majd. A szűk keresztmetszet akkora problémát jelent, hogy "hetekbe kerülhet, amíg megoldást találunk".

Nemrég még Boris Johnson kormányfő, aki maga is átesett a járványon, azzal dicsekedett, hogy "milliószámra végezhetünk vírusteszteket, mert Nagy-Britanniának világbajnok vírustesztelő rendszere van". A közvélemény ezért nem nagyon érti, hogy miért nem lehet teszteléshez jutni az ország nagyrészén.

Újabb elzárás jön?

Végképp betenné a kaput Nagy-Britannia gazdaságának, ha a járvány miatt újra le kellene állni, márpedig ennek az esélye megvan – írja a Bloomberg. A Covid19-járvány már eddig is 700 ezer munkahelyet szüntetett meg az Egyesült Királyságban.

A járvány pedig erősödik, ennek kínos jele, hogy a diákok 12%-a nem jár iskolába. A regisztrált fertőzések száma is gyorsan emelkedik: legutóbb 3105 új esetet regisztráltak egyetlen nap alatt.

A Brexitnek a tesztelésre is rossz hatása lehet: megszüntettek egy tesztelőhelyet, mert a jövőben vámosok üldögélnek majd ott, hogy átvizsgálják a kontinensről érkező kamionokat – írja a Bloomberg tudósítója Nagy-Britanniából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karanténba kerülnek az ügyészségeken az iratok

Karanténba kerülnek az ügyészségeken az iratok

Újabb, kisebb földrengés rázta meg Horvátországot

Újabb, kisebb földrengés rázta meg Horvátországot

Listázták a Külügyminisztériumban a magyar újságírók külföldi szakmai útjait

Listázták a Külügyminisztériumban a magyar újságírók külföldi szakmai útjait