szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24.hu szerint Mészáros válása nem veszélyezteti a 252 milliárdos cégcsoport pozícióját.

Magabiztosan vezetik Mészáros Lőrincék a magyar Forbes szeptemberi listáját: a legnagyobb hazai családi vállalkozás 252,3 milliárd forinttal a Mészáros Csoport, amely csaknem 50 milliárddal előzi a második Felcsuti családot. (Itt Felcsuti Zsoltról és családjáról van szó.)

A 24.hu ezzel kapcsolatban azt írta: a sorrendet nem fogja felborítani Mészáros Lőrinc válása sem, ugyanis a lap azokat az érdekeltségeket számítja be a családi vállalkozásokba, amelyekben vér szerinti rokon a tulajdonos vagy a felső vezető. Így a házastárs, Mészárosné Kelemen Beatrix cégrészét vagy vezető pozícióját

nem veszi figyelembe.

Egyébként a nyilvánosan elérhető adatok szerint nem is sok minden maradt Mészáros nejének a nevén. Pedig volt idő, amikor még ő vezette az Echo TV-t, egy 16,5 milliárd forint felett diszponáló alapkezelőt birtokolt felesben a férjével, és három tőzsdei cégben is érdekelt volt.

Szerepe a cégbirodalomban azonban ugyanúgy formális, mint a Mészáros gyerekeké

– írta a 24.hu.

A lap ezt kifejtve hozzáteszi, hogy Beatrix, Ágnes és az ifjabb Lőrinc ugyan több vállalkozásban résztulajdonos, sőt vezető tisztségviselők is egyes cégekben, mégis azt állítják a Mészáros-féle céghálót közelebbről ismerők, hogy mivel az egykori felcsúti polgármester a vagyonkezelő, így feladatot és vagyont nem engedhet át a családtagjainak sem. Ráadásul egyik gyerek sincs ott a milliárdosok toplistáján, és Mészárosnét sem jegyzik a legvagyonosabbak között.

A Forbes Mészáros Lőrinc vagyonát tavaly év végén 407,7 milliárd forintra lőtte be, amit a 2018-as mérlegadatokból, illetve a 2019-es decemberi tőzsdei adatokból hoztak ki. A 407,7 milliárdot úgy kell érteni, hogy ha Mészáros minden minden cégét eladná, úgy az újság becslése szerint ennyi pénzt kapna a tulajdonrészekért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket

Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét, aki éles lőszer bevetésével fenyegette a tüntetőket

Greta Thunberg mindenkit leparancsolna a repülőről, de van ezzel egy kis probléma

Greta Thunberg mindenkit leparancsolna a repülőről, de van ezzel egy kis probléma

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben