szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A beruházás negyede magyar állami támogatásból származik, a gyárban ezer embert alkalmaznak majd, a termelés jövőre indul.

Új számítógépgyárat épít Üllőn a Lenovo – jelentette be Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter. A politikus szerint ez lesz a kínai számítógépgyártó “első európai közvetlen gyára”, amit kiélezett nemzetközi versenyt követően sikerült Magyarországra hozni.

A beruházás 8,2 milliárd forintjából kétmilliárd forintot a magyar állam áll vissza nem térítendő támogatásként. A 30 ezer négyzetméteres gyár összesen ezer embernek ad majd munkát, a gyártás 2021 elején indul.

Szijjártó Péter azt mondta, a beruházással a magyar informatikusok és elektronikai mérnökök kapnak komoly lehetőséget arra, hogy "világszínvonalú gyárban dolgozhassanak, és a nemzetközi informatikai iparág élvonalában fejthessék ki a tevékenységüket”. A miniszter szerint a gyár javítani fogja a magyar exportteljesítményt is.

“Magyarország és Kína kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint jelenleg” – jelentette ki Szijjártó Péter, aki szerint Magyarország a továbbiakban is versenybe fog szállni high-tech kínai vállalatok beruházásaiért, amikért – mint a Lenovo esetében is –, olyan országokkal kell majd versenyezni, akik sokat kritizálták Magyarországot, amiért jó kapcsolatokat ápol Kínával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Cihanouszkaját és három külügyminisztert is karanténba küldött egy fertőzött szlovén politikus

Cihanouszkaját és három külügyminisztert is karanténba küldött egy fertőzött szlovén politikus

Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért

Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért