szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Folytatódik a forint gyengülése.

A reggelt kevéssel 364-es árfolyam alatt indította a forint, a tőzsdenyitás után azonban esni kezdett, és 365-ös szintig esett. Egy rövid stabilizálódás után kora délután újra gyengülni kezdett az árfolyam, délután 4 óra előtt kicsivel érte el a napi mélypontot, 366,01-et. Később visszaállt a 365-ös szint környékére.

Ez sem számít féléves mélypontnak, szeptember végén rövid időre állt már 366,2-n is az árfolyam. A történelmi mélypontot április 1-jén érte el, akkor 369,5 forintot is kellett adni egy euróért.

A forint egy hete tartó gyengülése nemcsak magyar sajátosság, a régiónk sok más devizája is gyengül, ahogy a befektetők a biztonságosabb dollárba, euróba vagy aranyba mentik át a pénzüket. Az ellenben már az ország helyzetének tudható be, hogy gyenge alaphelyzetben érte el a mostani krízis a forintot és a többi társánál is jobban gyengült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit