szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szép ígéreteket tett a kormány arról, miként lehet megvédeni a gazdaságot, de a részletszabályok elolvasása után nagyon sokan csalódtak.

Csúsztatásokkal teli ígéreteket tesznek a kormány tagjai, amikor arról van szó, miként mentenék meg a gazdaságot, ennek a legfontosabb példáit mutatja be az e heti HVG.

Az egyik leglátványosabb részlet az, hogy a szálláshely-szolgáltatók kártérítéséről ezrek csúsznak le a részletszabályok miatt, de az is később derült csak ki, hogy az idegenvezetőknek megígért támogatási pályázat a budapestiekre nem vonatkozik. A kulturális szolgáltatók, a vendéglátósok és a kereskedők is segítségre szorulnának – Ausztriában már a nyáron meghosszabbították jövő márciusig a bértámogatási programot, a magyar kormány tervei között nincs nyoma ennek.

A tavaszi karantén idején beharangozott informatikai képzésről mostanra kiderült, hogy nem sokat ér, az pedig már-már közhely, hogy a digitális oktatást sem készítették elő megfelelően. A kormány áttolta a telekommunikációs cégekre a középiskolásoknak ígért ingyenes internet költségeit, de a legnagyobb baj nem is ez, hanem az, hogy a kedvezmény csak a vezetékes netre vonatkozik, pedig épp a szegényebbek inkább mobilnetet használnak.

És az is csak szép ígéret maradt, hogy mindenkinek adnak munkahelyet, aki elveszti az állását: még októberben is közel 70 ezerrel több álláskereső volt, mint egy évvel korábban.

Részletek az e heti HVG-ben és a hvg360-on.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

Akadozó alkatrészellátás miatt döcög a termelés a győri Audi-gyárban

Akadozó alkatrészellátás miatt döcög a termelés a győri Audi-gyárban

Orbán Gáspár példátlan katonai karrierje csak útkeresésének egyik fejezete

Orbán Gáspár példátlan katonai karrierje csak útkeresésének egyik fejezete