szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A "csengeri örökösnő" állítása szerint a számlájára befolyó pénz egy része valójában nem is az övé, hanem Kósa Lajosé volt, csak a számláját adta volna "kölcsön" – írja e heti számában a HVG.

Besétálhat-e az utcáról bárki egy zürichi magánbankba úgy, hogy királynak kijáró tisztelettel bánjanak vele: ez csak az egyik olyan kérdés, amelyre – ha a magyar hatóságokon múlik – nem fogunk választ kapni, pedig az igazság számos részletére derülhetne így fény, még akkor is, ha a svájci bankos kaland csak egy mellékszál abban a történetben, amelynek a főszereplője a "csengeri örökösként" hírhedtté vált P. Mária – írja a HVG.

Ahogy azt a hvg.hu által a napokban nyilvánosságra hozott nyomozati anyagok bizonyítják, Kósa Lajos és az időközben csalással megvádolt asszony 2016-ban közösen jártak egy zürichi ügyvédnél, és a város két bankjában is megfordultak.

Gulyás Gergelyt kérdeztük: Meddig maradhat befolyásos politikus a Fideszben, aki elfogadja egy francia bank negyedét?

Egy kommunikációs iskolában alighanem megbuktatnák a kormánypropagandáért felelős minisztert annak alapján, amit és ahogy Rogán Antal az újdonsült feleségével kapcsolatos földvásárlási ügyben kommunikál.

P. Mária ragaszkodna Kósa Lajos bírósági meghallgatásához, hiszen a svájci börtönben kézzel írt vallomásában már odakint összefüggésbe hozta a fideszes politikust az egyik olyan ügylettel, amely a vádiratban szerepelt, és amit az előkészítő ülésen is megismételt. A vallomásában azt állította, hogy az egyik olyan cég, amely neki utalt, a pénzt valójában nem is neki szánta, hanem egy harmadik személynek.

A vallomásban szereplő cégről, az ügy részleteiről és Kósa Lajos reagálásáról a HVG-ben és a hvg360-on olvashatnak további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a biztonságos mobilozás jövője: a SIM-kártya beleolvadt a telefonunkba

Itt a biztonságos mobilozás jövője: a SIM-kártya beleolvadt a telefonunkba

Amperek, buli, Manta: vezettük az új Opel Mokka-e villanyautót

Amperek, buli, Manta: vezettük az új Opel Mokka-e villanyautót

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát