szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tízezer négyzetméteren pusztítanak a lángok, az épület teteje beomlott.

Hatalmas tűz ütött ki hétfőn egy szentpétervári történelmi gyárépületben, egy tűzoltó életét vesztette, két társa megsérült, egy dolgozó eltűnt – közölték a katasztrófavédelmi hatóságok.

A lángok mintegy tízezer négyzetméteren pusztítanak, és a Nyevszkij Manufaktúra nevű gyárépület négy emeletére terjedtek át. Az épület teteje beomlott, és hatalmas füst gomolyog. Mintegy háromszáz tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, az épületből negyven embert menekítettek ki. Hétfő estig nem sikerült megfékezni a tüzet.

Az erős szél miatt a lángok átterjedtek egy szomszédos hostelre is, amelyből 50 vendéget evakuáltak. A tűzoltók felkészültek arra, ha több szomszédos épületből is ki kellene menekíteni a lakókat.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. A hatóságok vizsgálatot indítottak.

Értesülések szerint a 19. században épült üzletközpont rozoga állapotban volt, ami tovább nehezíti a lángok megfékezését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!