szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Visszakozni látszik a kormány, miután a főpolgármester kilátásba helyezte az atlétikai világbajnokság lemondását. Ám nem kizárt, hogy csak az eddigi terveken változtatnak valamelyest.

A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett – nyilatkozta a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség az atv.hu-nak kedden. Egy nappal korábban Karácsony Gergely főpolgármester kilátásba helyezte, hogy lemondja az atlétikai világbajnokságot, ha nem lesz Diákváros. A kormány ugyanis arról döntött, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem budapesti kampuszát ott építenék fel, amely egy korábbi megállapodás szerint a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszíne lenne.

A Direkt36 múlt héten számolt be arról, hogy 450 milliárd forintos kínai óriáshitelt venne fel a magyar kormány a beruházásra, amely így egymaga drágább volna, mint amennyi pénz 2019-ben a magyar felsőoktatásra összesen jutott.

Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük

– kommentálta a híreket a Miniszterelnökség.

Az atv.hu-n megjelent nyilatkozatukat ugyanakkor más megvilágításba helyezi az, amiről kedd reggel a Népszava számolt be. Mint írják, a héten eredményt hirdethetnek a Nagyvásártelep felújítására még tavaly decemberben kiírt építészeti pályázaton. Ám a lap szerint a kormány törölte a Nagyvásártelep rekonstrukcióját is tartalmazó Diákváros fejlesztési programot. Úgy vélik, azért, hogy a Fudan egyetem saját elképzelései szerint építhessen kampuszt.

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

A főpolgármester arról ír a Facebookon, hogy ragaszkodnak a diákvároshoz és minden erejükkel meg fogják akadályozni "a kormány újabb esztelen beruházást".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!