szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tartja biztonsági kockázatnak a Fudan Egyetem érkezését, de az irodáját rendszeresen átnézeti poloskák után Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke erről az Azonnalinak adott interjúban beszélt.

Álproblémának tartja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, hogy az ellenzék biztonsági kockázatokat emleget a Fudan Egyetemmel kapcsolatban. Parragh László azt mondta az Azonnalinak: ő személy szerint örül annak, hogy a kínai felsőoktatási intézmény Magyarországra, Budapestre jön.

Az interjúból kiderült, hogy az MKIK is javasolta a kormánynak az oltási igazolás bevezetését. Az oltásokról összességében pedig azt mondta Parragh László:

Ha öt-hatmillió embernek már megvan ez az igazolás, ne őket küldjük karanténba, hanem őket hagyjuk normálisan élni. És ha valaki nem szeretné beoltatni magát, őt küldjük karanténba, ne a védettséggel rendelkező többséget.”

Hozzátette ugyanakkor, hogy nem akar első- és másodrendű állampolgárokat.

A kamarai elnök arról is beszélt, hogy a boltok négyzetméter-alapú leosztását, a nyitvatartás meghosszabbítását és a kijárási tilalom kezdetének eltolását, valamint az újraindítás következő lépésének tekinthető terasznyitást ők javasolták. Parragh mindehhez hozzátette: „nehéz ezt kiszámolni, és erről nem nagyon mer senki beszélni, de napi tizenöt-húszmilliárd forintba kerül az a központi költségvetésben, hogy válság van”.

Az interjúban a Fideszből kilépett Szájer József korábbi EP-képviselő ügye is szóba került, mivel Szájer a soproni Széchenyi István Gimnáziumba járt, Parragh osztálytársa volt. A kamara elnöke azt mondta, Szájert nagyon okos embernek tartja, és az elsők között volt, akik a botrány kirobbanásakor felhívták. Parragh úgy véli, hogy a Szájer körüli ügyet Brüsszel indította, „amikor leginkább szükség volt arra, hogy valami botrány legyen Magyarország körül”. A volt politikust szerinte beáldozták, de ő továbbra is a barátjaként tekint rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joó Hajnalka - Oroszi Babett hvg360

Kávézó 41 millióért, elnökségi ülés Franciaországban – a területi iparkamarák költései

Százezer forintot fizetett az infografikák darabjáért egy NER-közeli vállalkozásnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – derült ki a szerződésből, amelyet az MKIK költéseiről írt februári cikkünk után kaptunk meg a Parragh László vezette szervezettől. Az országos központ után megnéztük a területi iparkamarák költéseit is, ahol szintén akadtak nagyvonalúságra utaló tételek, és még Rogán Antal apósának üzlettársa is felbukkant.