szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az érdekvédelmi szövetség elnöke erős nyári szezonban bízik.

„Legnagyobb sajnálatunkra sem tudjuk beengedni azt a vendéget”, akinek nincs védettségi igazolványa – mondta az RTL Híradóban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Kivételt tehát nem tehetnek a szálláshelyek azokkal sem, akiknek önhibájukon kívül nincs a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentumuk, viszont az ilyen esetekben nagyon rugalmasak, például visszaadják az előleget.

A magyar szállodákhoz rengeteg foglalás érkezett pünkösd környékére, Flesch pedig bízik abban, hogy nagyon erős lesz a nyári szezon. A foglaláshoz nem kell védettségi igazolvány, így aki még nem kapott, de számít rá, az léphet előre is.

Többszörösen megjárhatják azok, akik elbliccelik a második oltásukat

Nem árulja el a kormány, hányan nem adatják be maguknak a koronavírus elleni oltás második adagját, pedig Magyarországon is akadnak olyanok, akiket elriasztanak a mellékhatások, vagy csak a védettségi igazolvány megszerzésére hajtanak. A kormány már készíti az előterjesztést, amely elvenné a többletjogokat azoktól, akik nem mennek el a második oltásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!