szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ösztönöznék a csirke-, pulyka-, kacsa- és libafogyasztást.

Kampány indul a magyarországi baromfifogyasztás ösztönzésének érdekében, írja az MTI. Az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács közös programjának lényege, hogy a magyar fogyasztók tudtára hozza, „a mezőgazdaság képes és tud kiváló minőségben, biztonságos és egészséges termékeket előállítani”.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Feldman Zsolt hangsúlyozta, hogy a belföldi hústermelés mintegy felét a baromiágazat adja, ehhez több mint 2600 mezőgazdasági termelő és 100 feldolgozó vállalkozás járul hozzá. A baromfihús emellett a harmadik legnagyobb tétel a magyar mezőgazdaság kivitelében.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!