Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Országszerte és azon belül a Balatonnál is visszaesett a magyar vendégek száma júliusban, külföldiek viszont sokkal többen érkeztek, mint tavaly ilyenkor.
A tavaly ilyenkorinál 4,1 százalékkal több vendég összesen 2 százalékkal több éjszakát töltött a magyarországi turisztikai szálláshelyeken júliusban – számolt be a Központi Statisztikai Hivatal. Vagyis nem volt rossz hónapja a turizmusnak, de látványos a kettősség, ahogyan a szám összeállt.
Magyar vendég ugyanis 0,5 százalékkal kevesebb volt a szálláshelyeken, mint tavaly ilyenkor, a vendégéjszakáik száma pedig 0,3 százalékkal csökkent. A magyarok főleg magánszálláshelyekre mentek kevesebbszer, ott 1,4 százalékkal elmaradt a forgalom a tavalyitól, míg a szállodákban 5,9 százalékkal nőtt. Külföldiek eközben 11 százalékkal többen érkeztek, az ő vendégéjszakáik száma 5,4 százalékkal nőtt.
A magyar vendégek a Balatonhoz kevesebbet mentek, mint tavaly júliusban: 0,4 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el a tóparti szálláshelyeken. Azért nem volt mégsem nagy gond a Balatonnál, mert a külföldi vendégek viszont 6,3 százalékkal több éjszakán át szálltak meg ott.
Budapestet a magyarok és a külföldiek is szívesebben választották, mint tavaly: a belföldi vendégek 9,3, a külföldiek 8,6 százalékkal több éjszakán szálltak meg a fővárosban.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.