szerző:
Győrffy Árpád
Tetszett a cikk?

Pár évig hiába keresnénk olyan befektetést, amely éves szinte 10 százalék feletti hozamot képes produkálni a Pimco...

Pár évig hiába keresnénk olyan befektetést, amely éves szinte 10 százalék feletti hozamot képes produkálni a Pimco befektetési igazgatója, Bill Gross szerint. A szakértő sem a részvény-, sem a kötvénypiacon, de még az ingatlanbefektetéseknél sem lát esélyt a kétszámjegyű hozamokra.

A gyenge gazdasági környezet a vállalati eredményeken is meg fog látszani - hangzott el Gross szájából is a harmadik negyedéves vállalati jelentési szezon előestéjén egyre többet ismételgetett mondat. A befektetőket próbálják felkészíteni a várható csalódásra, hiszen sokak szerint az elemzők rendre felülértékelték a tőzsdei cégek várható teljesítményét - kevés realitása van a 10-15 százalékos vállalati profitnövekedének egy 1-2 százalékos GDP-növekedést produkáló gazdaságban.

Az eszközkezelő igazgatója szerint profitnövekedés helyett a vállalati teljesítmények visszaesésével érdemes kalkulálni hosszabb távon is, így a pénzügyi befektetések hozamai is visszaesnek majd.

Bill Gross szerint a harmadik negyedéves vállalati jelentési szezon során folytatódhat a részvények további leértékelődése, ahogy az árfolyamokba beépülnek a jelenleginél jóval mérsékeltebb várakozások. A Pimco igazgatója szerint a Fed legújabb kísérletei a befektetési kedv ösztönzésére kudarcot vallanak, hiszen nem áll mögöttük valós növekedési potenciál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

52 darab 3000+ éves szarkofágot és egy halotti templomot találtak Egyiptomban

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp