szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életveszélyessé vált a 2005-ben felavatott hatvani uszoda, ezért az önkormányzat a kivitelező feljelentését tervezi - közölte a város polgármestere pénteken.

"Csoda, hogy nem omlott a gyerekek fejére a tető" - fogalmazott Szabó Zsolt (Fidesz). Az előzetesen 20 millió forintos felújítási költségekkel szemben, már most 65 milliónál tart az önkormányzat - tette hozzá a politikus.

A nem megfelelő szigetelés, a külső és belső nedvesség hatására a tető fagerendái szabályosan elporladtak, illetve kiderült, hogy acél kötőelemek helyett gyenge fémlapok fogják össze a szerkezetet - mondta.

A munka előrehaladtával mindig újabb hiányosságokra derül fény, például a falak sem egy uszodához szükséges vízálló anyagból készültek. Mindez azt jelenti, hogy a felújítás költségei egyre nőnek - sorolta a városvezető.

Az eredetileg 400 millió forintos beruházás tervezője, illetve az azóta csődbe jutott kivitelező egymást okolja. Az önkormányzat mintákat vesz a felhasznált anyagokból, videofelvételeket készít a munkálatokról és független műszaki szakértő kíséri végig a felújítási folyamatot.

A dokumentáció alapján az önkormányzat feljelentést kíván tenni - mondta Szabó Zsolt. Az uszodát a korábbi szocialista városvezetés idején építették, az önkormányzat önereje mellett az Európai Unió előcsatlakozási programjának keretében rendelkezésre álló források felhasználásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!