szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

11 milliárdról 16,5 milliárd forintra emelték a keretösszeget egy szállodafejlesztésre kiírt NFÜ-pályázaton. A befutók között van fideszes országgyűlési képviselő, CBA-résztulajdonos és Simicska-üzlettárs is - írta az Átlátszó blog.

November végén hirdette ki a nyerteseket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az "Üzleti célú szálláshelyek fejlesztésére" kiírt pályázaton. Előzőleg a keretösszeget 11 milliárdról 16,5 millárd forintra emelték a nagy érdeklődés miatt - adta hírül az Átlátszó blog.

A nyertesek között van Tiffán Zsolt borász és fideszes országgyűlési képviselő, Lázár Vilmos, a CBA résztulajdonosa, valamint Simicska Lajos egyik üzlettársa. A 2012. júniusban kiírt szállodaépítési pályázat befutói között emellett van autókereskedő és műanyagflakon-gyártó is.

Tiffán Ede és fia, Zsolt 107,9 millió forintot nyertek "Panzió építése Szársomlyó tövében, a természetben" című pályázatukra.

Lázár Vilmos fogathajtó és CBA-társtulajdonos Szilvásváradon építene kempinget és üdülőfalut, erre 317,3 millió forintot nyert.

Az Átlátszó kommentárja szerint a pályázati pénz egyharmada került megkérdőjelezhető helyre. Tehát a pályázatnak a fentieken kívül is akadtak "érdekes" nyertesei, róluk az Átlátszó blogon olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!