szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közbeszerzés első része 1,764 milliárd forintról szól, ebből 233-333 helyszínt bútoroznak föl. A második rész 314 millió forintos keretösszeggel 56 munkaügyi kirendeltség bútorozásáról szól. A keretösszeg mindkét esetben 30 százalékkal csökkenhet.

Uniós forrásból finanszírozott közbeszerzést írt ki a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal 2,078 milliárd forint értékben - adta hírül a csütörtöki Napi Gazdaság. A tender tárgya irodabútorok szállítása a kormányablakok és bizonyos munkaügyi kirendeltségek egységes arculatának kialakítása érdekében.

A közbeszerzés első része 1,764 milliárd forintról szól, ebből 233-333 helyszínt bútoroznak föl. A második rész 314 millió forintos keretösszeggel 56 munkaügyi kirendeltség bútorozásáról szól.

A keret mindkét esetben 30 százalékkal csökkenhet. A befejezés határideje 2015. június vége.

A pályázatot bírálta a jobbikos Szilágyi György, amire a közigazgatási tárca úgy reagált, hogy a kormány nem herdálja a pénzt, hanem teljesíti a kormányprogram vállalásait. A fejlesztés az állampolgároknak nyújtott szolgáltatás javítását célozza - írták.

Szilágyi arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök három éve teljes telefon-, autó- és bútorvásárlási tilalmat hirdetett, amit azóta sem vont vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!