szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkötötte a szerződést a Kerepesi út forgalmát a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött átvezető, úgynevezett százlábú híd felújítására.

A csaknem nettó 4 milliárd forint értékű beruházásra a KC-2013 Konzorciummal szerződött a BKK, a munkálatok 2014 első negyedévében kezdődhetnek meg - tájékoztatott közös közleményében a BKK és a Főpolgármesteri Hivatal. A híd kiemelt jelentőségű útvonal a fővárosi úthálózatban: a 3. számú főút ki- és bevezető szakaszán helyezkedik el és fontos összekötő elem a helyi forgalomban is.

Az első ütemben az északi - a Keleti pályaudvar felé tartó forgalom által használt - híd, míg a második ütemben a déli - a Hungária körút felé haladó forgalmat kiszolgáló - szerkezet épül újjá. Az első ütemben a híd északi oldalának felszerkezetét bontják el, majd az új híd alapozása, az alépítmény kivitelezése és az acél felszerkezet helyszíni szerelési munkálata kezdődik a vasúti forgalom lehető legkisebb zavarásával. Ekkor készül el az új híd fél pályája: a három forgalmi sávot, az osztott kerékpárutat és a járdaszegélyt várhatóan 2014. év végén adják át. A második ütemben elbontják a régi híd felszerkezetét, ha elkészül az új alépítmény és felszerkezet a déli oldalon is, amelynek eredményeként a híd 30 méterrel hosszabb lesz, és várhatóan 2015 októberében készül el.

A híd legutoljára 1973-ban épült át és nyerte el jelenlegi formáját, így közel negyven év alatt rendkívüli módon leromlott az állapota. Az új, nagyobb nyílású és korszerű hidat két ütemben építik úgy, hogy a közúti forgalom és trolibuszok közlekedése folyamatosan biztosított legyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Boldogságatlasz 4. rész: Mit tanulhatunk a braziloktól?

Boldogságatlasz 4. rész: Mit tanulhatunk a braziloktól?