szerző:
hvg.hu

A falvakat is elérte az árrobbanás. Persze ha nem az elmúlt egy év adatait nézzük, hanem 2010-hez viszonyítunk, a fővárosi drágulás túlszárnyalhatatlan.

Negyedével nőtt a falusi ingatlanok ára egy év alatt – vette észre az mfor.hu az MNB lakáspiaci elemzésében. Budapesten a növekedés a korábbi időszak 20 százalék feletti szintjéről 14,6 százalékra mérséklődött, a vidéki városokban 11,4 százalékkal emelkedtek az árak, ami szinte pontosan ugyanakkora drágulás, mint egy évvel korábban, a községekben viszont 25,9 százalékos felértékelődést mért a Magyar Nemzeti Bank. 

Országos szinten 15 százalékkal nőtt az ingatlanok ára 2017 második negyedévében az egy évvel korábbihoz viszonyítva – közölte a jegybank.

Igaz, volt honnan drágulni: ezeken a településeken még a mostani ugrás után is mindössze 9 százalékkal magasabbak az árak, mint 2010-ben voltak. Eközben a vidéki városokban közel 20, Budapesten pedig majd 70 százalékos felértékelődést láthattunk 7 év alatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!