szerző:
hvg.hu

Hárommilliárd forintból újítják fel a jódos-sós pesterzsébeti fürdőt.

13 éve zárt be veszteséges működés miatt a jódos-sós vízéről híres, a Soroksári-Duna bal partján álló pesterzsébeti fürdő, melynek felújítását a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. már hét éve eldöntötte – írta a Világgazdaság hétfői száma.

Az 1920-as évek végén épült fürdő korábban Budapest egyetlen olyan gyógyfürdője volt, melynek gyógyvize a jódos, brómos vizek csoportjába tartozott.

A fürdő 4300 négyzetméteres új épülettel bővül, medencékkel és szolgáltató egységekkel bővül, és összesen 14 medencével üzemel majd. Az épület jellegzetes, török kort idéző kupolarészét megtartják. A fürdőt a Dunával is összekötik, közvetlen megközelíthetőséget teremtve.

Az ország nagyrészén jódhiányos ivóvíz miatt sokan szenvednek jódhiányban, pedig a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!