szerző:
hvg.hu

Hamarosan szálloda nyílik Budapesten, a Belvárosban, a Ferenciek terén.

Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest épülete a Ferenciek terén. A szálloda 110 szobás lesz, 18 lakosztállyal, valamint két tetőkertes, körpanorámás luxuslakosztállyal. A földszinten és a félemeleten üzleteket, éttermeket, kávézókat alakítanak ki, az első szinten spa, wellness- és fitness-szolgáltatások várják a vendégeket. A műemléki védettség alatt álló épületet az eredeti állapotának megfelelően újítják fel.

A mai sajtóbejáráson kiderült, hogy voltak előre nem látott műszaki problémák, de újabb váratlan szerkezeti vagy műemléki nehézségekre már nem számítanak. Befejezték a kerámia díszítésű homlokzat restaurálását, megújult az épület egyik nevezetessége, a kristálykupola is. A restaurált homlokzati felület 3000 négyzetméteres, a munkálatok során csaknem 10 ezer elemet építettek be a tönkrement darabok helyére. A felújításban 41 szakrestaurátor is részt vesz.

A felújítást a Market Építő Zrt. végzi, a beruházás összköltsége 13,1 milliárd forint. A szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti majd. Az építkezés pénzügyi hátteréről itt írtunk részletesen.

Így néz ki most a szálloda:

©
©
©
©
©
©
©
©

Az épület kalandos történetéről ebben a cikkünkben olvashat érdekességeket: A kémfilmesek is imádták – nézze meg, hogy újul meg a Párisi udvar.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

A TV2 napi agymosása: Orbán már szimbólum és felrázza a kishitű, irigy magyarokat

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

76 logóból csináltak új betűtípust – felismeri az összeset?

76 logóból csináltak új betűtípust – felismeri az összeset?